Amaliy Fanlar Ta’limida Fanlararo Integratsiya Va Samarali O‘Qitish Tajribalari (Texnologiya, Musiqa Va Tasviriy San’at Misolida) (Progress Annals: Journal of Progressive Research, 2026)
Mazkur maqolada amaliy fanlar ta’limida fanlararo integratsiya asosida o‘qitishning nazariy-metodologik asoslari hamda amaliy imkoniyatlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida texnologiya, musiqa va tasviriy san’at fanlari o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik va integratsiya jarayonining pedagogik xususiyatlari yoritilgan. Integratsiyalashgan darslarni tashkil etishning didaktik tamoyillari, zamonaviy pedagogik texnologiyalarni qo‘llash usullari hamda STEAM yondashuvining ta’lim jarayonidagi o‘rni asoslab beriladi. Shuningdek, fanlararo integratsiya asosida tashkil etilgan ta’lim jarayonining o‘quvchilarning ijodiy fikrlashi, amaliy faoliyati va kompetensiyalarini rivojlantirishdagi ahamiyati ilmiy nuqtai nazardan tahlil etiladi. Tadqiqot natijalari ta’lim jarayonining samaradorligini oshirish va integratsiyalashgan ta’lim modelini takomillashtirishga xizmat qiladi