O‘Zbekistonda Mustaqillik Yillarida Tarixiy Ong Va Milliy O‘Zlikni Shakllantirish Jarayonlari (Progress Annals: Journal of Progressive Research, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda mustaqillik davrida tarixiy ong va milliy o‘zlikni shakllantirish jarayonlari tarixiy va nazariy jihatdan tahlil etilgan. Tadqiqotda tarixiy xotira, milliy identitet va madaniy meros tushunchalarining mazmun-mohiyati ochib berilgan hamda ularning jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni asoslab berilgan. Shuningdek, mustaqillik yillarida amalga oshirilgan ijtimoiy-madaniy islohotlarning tarixiy ongni shakllantirishdagi ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot natijalari tarixiy ong va milliy o‘zlik o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlikni ko‘rsatadi hamda globallashuv sharoitida milliy identitetni saqlab qolishning muhim omillarini aniqlaydi.