Роль Женщин В Современном Обществе Независимого Узбекистана (Progress Annals: Journal of Progressive Research, 2025)
maqolada O‘zbekistonda xotin-qizlar rolidagi hozirgi o‘zgarishlar o‘rganilib, ta’lim, mehnat va siyosiy ishtirok sohalarida sezilarli yutuqlar qayd etilgan. Biroq, ijobiy o‘zgarishlarga qaramay, hal qilinishi kerak bo‘lgan bir qator muammolar mavjud. Asosiy muammolarga oiladagi zo‘ravonlik, ajralish bilan bog‘liq qiyinchiliklar va yolg‘iz onalarning holati, shuningdek, ish joyidagi kamsitish kiradi. Maqolada Qonunchilik islohotlari, ijtimoiy dasturlar va jamoat tashabbuslarini ishlab chiqish orqali ushbu muammolarni hal qilishga kompleks yondashuv zarurligi ta’kidlangan. Ushbu qadamlar har bir ayol o‘z salohiyatini ro‘yobga chiqarishi va mamlakat taraqqiyotiga hissa qo‘shishi mumkin bo‘lgan yanada adolatli va inklyuziv jamiyatni yaratishga qaratilgan