Fransuz va o‘zbek tillaridagi tez aytish va topishmoqlar:shakllari va tasnifi (Progress Annals: Journal of Progressive Research, 2025)
Har bir millatning og‘zaki ijodi milliy madaniyatining o‘ziga xos bo’lagidir. Tez aytishlar va topishmoqlar xalq og‘zaki ijodining muhim qismi hisoblanadi. Ular xalqning tafakkuri, tili va ma’naviyatining yorqin ifodasi bo‘lib, turli tillarda o‘ziga xos shakl va mazmunga ega. O‘zbek tilida ular ko‘proq an’anaviy hayotga bog‘liq bo‘lsa, fransuz tilida ularning zamonaviy va abstrakt xususiyatlari ustun. Ikkala tilda ham bu janrlarni nutqni rivojlantirish, mantiqni oshirish uchun foydali vosita sifatida qaraladi.