Eng Ko'p Ishlatiladigan Dasturlarning Ahamiyati Va Imkoniyatlari (Progress Annals: Journal of Progressive Research, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy axborot texnologiyalari rivojlanayotgan bir davrda eng ko‘p foydalaniladigan dasturiy ta'minot vositalarining kundalik hayotdagi, ta'lim, ishlab chiqarish va boshqaruvdagi ahamiyati hamda ularning imkoniyatlari yoritilgan. Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint), Google xizmatlari, AutoCAD, Photoshop, dasturlash muhiti (Python, Java, C++) kabi dasturlar orqali foydalanuvchilar ish samaradorligini oshirish, ma’lumotlarni tez va aniqlik bilan qayta ishlash, tahlil qilish va vizual taqdimot qilish imkoniyatiga ega bo‘lishadi. Annotatsiyada bu dasturlarni o‘rganish va ulardan samarali foydalanishning foydalari, shuningdek, raqamli savodxonlikni oshirishdagi roli haqida qisqacha tahlil keltiriladi.