(untitled) (Progress Annals: Journal of Progressive Research, 2026)
Mazkur maqolada Movarounnahr hududida tasavvuf ta’limotining shakllanishi, rivojlanish bosqichlari hamda uning tarixiy mohiyati tahlil qilinadi. Xususan, tasavvufning dastlabki ko‘rinishlari, uning yirik namoyandalari va tariqatlar faoliyati ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, tasavvufning jamiyat ma’naviy hayotiga ta’siri va uning bugungi kundagi ahamiyati ochib beriladi.