(untitled) (Progress Annals: Journal of Progressive Research, 2025)
Ilmiy maqolada Qoraqalpog‘iston Respublikasida sug‘orish suvi tanqisligi, global ekstremal iqlim, tuproq sho‘rlanishi sharoitida“Mo‘jiza” gidrogelining tuproq namligini saqlash, kafolatlangan hosilni ta’minlash, aholi uchun zarur bo‘lgan yashil landshaft yaratishdagi ahamiyati haqida so‘z boradi. Respublikamizning oziq-ovqat dasturini amalga oshirish va qishloq xo‘jaligi ekinlaridan rejalashtirilgan hosilni olish uchun tuproqdagi namlikni saqlaydigan Mojiza gidrogelidan foydalanishning ijobiy ta’siri haqida so’z yuritiladi.