(untitled) (Progress Annals: Journal of Progressive Research, 2025)
Ушбу мақолада Қарши воҳасининг миллий либослари ва уларнинг урфодати ҳамда маросимлардаги ўрни ўрганилади. Ҳудуднинг иқлимий ва тарихий шароити иқтисодий ҳаёти миллий либосларининг шаклланишига таъсири таҳлил қилинади. Қарши воҳасидаги турли туманларида кийим-кечаклар безаги, ранги ва матоси маросимларнинг турига қараб кийилганлигини воҳа аҳолиси ўз урф-одатлари ва қадриятларини ифода этиб келганлиги баён этилади