(untitled) (Progress Annals: Journal of Progressive Research, 2025)
VI - XVIII asrlarda Xiva xonligida qurilish va me’morchilik ishlariga alohida e’tibor berildi. Bir qancha madrasalar, masjidlar, saroy va jamoat binolari, qal’alar qurildi. Ularda Xorazmning o‘tmishdagi qurilish va me’morchilik san’atining eng yaxshi an’analari davom ettirilganligi ko’riladi. Xorazm me’morchiligida dastlab, madrasa va maschit binolari ancha sodda va oddiy bezaklar hamda rang-barang bo‘yoqli koshinlar bilan bezatilgan. Ushbu maqolada Xiva xonligidagi ta’lim muassasalari va ularning ahamiyati tahlil qilingan.