(untitled) (Progress Annals: Journal of Progressive Research, 2025)
Ushbu maqolada fransuzcha toponim va antroponimlarni o‘zbek lotin alifbosida aks ettirish masalalari hamda bu jarayonda yuzaga keladigan muammoli holatlar tahlil qilinadi. Fransuz tilining fonetik va grafemik xususiyatlari, o‘zbek tilining lotin yozuviga o‘tishi kontekstida o‘zaro munosabatlar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, amaldagi transliteratsiya qoidalari, ularning kamchiliklari va taklif etilayotgan yechimlar haqida fikr yuritiladi. Tadqiqot natijalari fransuzcha joy nomlari va shaxs ismlarini o‘zbek tilida to‘g‘ri va izchil aks ettirishga xizmat qiladi.