(untitled) (Progress Annals: Journal of Progressive Research, 2025)
Ushbu maqolada aksiyadorlik jamiyatlarida korporativ boshqaruv tizimini takomillashtirish orqali innovatsion rivojlanishni ta’minlashning dolzarb jihatlari yoritilgan. Xususan, kapital bozoridagi ishtirok, moliyaviy menejment strategiyalari, investitsiya resurslarini jalb qilish, davlat ulushining kamaytirilishi, chet el investorlarining roli va fond bozori orqali moliyalashtirish mexanizmlarining ustuvorliklari chuqur tahlil qilingan. Shuningdek, kompaniya kapital qiymatini baholashda xalqaro metodikalarning milliy iqtisodiy sharoitga moslashtirilgan yondashuvlari tavsiya etilgan. Maqolada O‘zbekistonda faoliyat yuritayotgan aksiyadorlik jamiyatlarining sanoat, energetika, avtomobilsozlik kabi tarmoqlarda iqtisodiy, investitsion va innovatsion faoliyatini kuchaytirishga doir taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan