(untitled) (Progress Annals: Journal of Progressive Research, 2024)
Ushbu maqolada Turkiston xalq universiteti va uning Kutubxona fondining Turkiston mintaqasida ta’limni rivojlantirish va madaniy merosni saqlash nuqtai nazaridan ahamiyati ko’rib chiqilgan. Unda universitetning tarixiy tarixi, kutubxonaning akademik tadqiqotlarni qo’llab-quvvatlashdagi roli va uning mahalliy jamoatchilikka qo’shgan hissasi ta’kidlangan. Topilmalar shuni ko’rsatadiki, universitet va uning kutubxonasi ta’lim va intellektual o’sish madaniyatini rivojlantirishda muhim ahamiyatga ega