(untitled) (Wire Insights: Journal of Innovation Insights, 2026)
Undov so‘zlar insonlar turli his-kechinmalarini ifodalash, diqqat qaratishga jalb qilish, biror kishini yoki qaysi bir jonivorni chaqirish jarayonida ishlatiladigan so‘zlar bo‘lib, leksik (atash) ma’no ifoda etmaydi. Shunday bo‘lsa-da, ongda muayyan tushuncha hosil qiladi. Ushbu maqolada o‘zbek tilida undov so‘zlarning til va nutqdagi taraqqiyotini Mahmud Qoshg‘ariy devon-lug‘ati, mumtoz va zamonaviy ijodkolarning asarlari tili misolida ko‘rib chiqildi.