(untitled) (Wire Insights: Journal of Innovation Insights, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy o‘zbek adabiyotida faol ijod qilayotgan ikki yozuvchi — Salomat Vafo va Xoliyor Safarovning hikoyalari qiyosiy jihatdan o‘rganiladi. Salomat Vafoning “Muqaddas manzil” va Xoliyor Safarovning “Qo‘g‘irchoq” hikoyalari ona-bola obrazini turlicha uslubda yoritadi. Ular genderga oid qiyosiy tahlil mezonlari asosida — psixologik chuqurlik, hissiy ta’sirdorlik, dialog tuzilishi, obrazlilik va ramziy ifoda, fokalizatsiya hamda ijtimoiy kontekst nuqtayi nazaridan ko‘rib chiqiladi