Raqamli Texnologiyalar Asosida Mustaqil O‘Qitishning Ta‘Lim Jarayonidagi O‘Rni Va Ahamiyati (Open Herald: Periodical of Methodical Research, 2025)
Ushbu maqolada raqamli texnologiyalar asosida mustaqil o‘qitishning ta’lim jarayonidagi o‘rni va pedagogik ahamiyati yoritilgan. Zamonaviy ta’lim tizimi o‘quvchilar va talabalarda mustaqil bilim olish, tanqidiy fikrlash va raqamli kompetensiyalarni shakllantirishga yo‘naltirilmoqda. Shu nuqtai nazardan, maqolada raqamli ta’lim platformalari, onlayn darslar, masofaviy o‘qitish tizimlari va interaktiv o‘quv resurslari orqali mustaqil o‘qitishni samarali tashkil etish yo‘llari tahlil qilingan. Maqolada shuningdek, raqamli texnologiyalar yordamida o‘quvchilarning o‘quv faoliyatini faollashtirish, o‘zlashtirish darajasini oshirish hamda ta’lim samaradorligini ta’minlash omillari ko‘rib chiqilgan.