Таълим Сифати Ошириш – Янги Ўзбекистон Стратегиясини Бажаришнинг Муҳим Омили (Diversity Research: Journal of Analysis and Trends, 2026)
Мақолада таълим сифати ошириш – Янги Ўзбекистон стратегиясини бажаришнинг муҳим омили сифатида қаралган. Бунда таълимдаги эришилган ютуқларимиз билан бирга қилиниши лозим бўлган чора-тадбирларга ҳам алоҳида тўхталган. Таълим сифатини ошириш эвазига одамларнинг илми ошади ва улар жисмоний меҳнат қилишдан кўра ақлий меҳнатга мойил бўлади. Бундай меҳнат иқтисодий-ижтимоий ҳаётимизда юқори самарадорликка эришиш имкониятини яратиши исботланган. Ушбу масалалар мазкур мақолада алоҳида йўналишлар бўйича кўрсатиб ўтилган.